Michael Frost Coaching
Fremad Valby og Michael Frost Coaching

Coaching skaber bedre spillere. Uanset om det handler om at lære at spille fodbold eller drive enforretning med succes, så kan alle lære at performe bedre, når træneren - eller chefen - kan coache..

Fremad Valby er kendt som en breddeklub, hvor det ikke kun handler om at spille fodbold, men om at se den enkelte spiller som ”et helt menneske. ”Derfor lægger klubben også mange kræfter i det sociale arbejde. Volumen er et nøgleord for klubben, som oplever et stigende medlemstal – i alt 1.100 – som generelt melder sig ind som 2-3 årige og fortsætter til 70-års alderen.

”Vores drøm er intet mindre end at blive det nye sportsmekka i lokalområdet,” siger formand, Søren Stange, som ser store fremtidsmuligheder i Fremad Valby nu, hvor Københavns Kommune har afsat 75 millioner kroner til at renovere Club DK Hallen.

Gode faciliteter er en ting, men det er gode trænere, som bærer klubbens arbejde i det daglige. Og hvad angår uddannelsen af trænerne, så har SørenStange indledt et samarbejde med coach, Michael Frost, som selv er gammelt medlem af klubben og netop er trådt ind i bestyrelsen.

”Jeg fik selv en aha-oplevelse, da jeg så, hvordan en coach – alene ved at stille spørgsmål – kunne vende et nederlag til en sejr, da et hold fik coaching mellem første og anden halvleg,” fortæller Søren Stange,som er overrasket over, hvor lidt der faktisk skal til for at ændre ens tankemåde, så man tænker gode ”vindertanker”frem for at øge et negativt forventningspres.

”Det handler kort sagt om at motivere andre. Hvis man ganske simpelt spørger en spiller, hvordan han bedst sparker tilen fodbold, så ved han med det samme, hvordan han gør det, når han får tid til at mærke efter,” siger Søren Stange. Han bakkes op af Michael Frost, som understreger, at coaching handler om at lære at udvikle de unge mennesker – ikke bare som spillere, men også på det menneskelige plan.

”Ved at bruge coaching aktivt i klubben, får Fremad Valby et helt andet mindset, hvor man er lydhør over for børnenes behov frem for bare at udstikke en ordre eller nogle bestemte retningslinjer,” siger MichaelFrost, som i 2014 har gennemført en coachinguddannelse for DBU København. Trænerne kom alle fra uddannelsen meden klar forståelse af, at man ved at stille simple ”HV-spørgsmål”(hvorfor, hvordan, hvilken) kan få det bedste frem i spillerne.”

Med meget få og simple redskaber fra coachingens verden kan man motivere spillerne, som vil få langt mere selvtillid. Det handler om at opnå en positiv kultur, hvor vi roser hinanden, så vi kan løfte niveauet på en mere konstruktiv måde,” slutter Søren Stange, der gerne vil bruge coachingen til at udvikle Fremad Valby.


Flere testimonials


  Michael Frost CoachingFjeldhammervej 92610 Rødovre Tlf 4025 4736