Michael Frost Coaching
Som at flytte en hegnspæl med lillefingeren

I forbindelse med en større kompetenceafklaring af 150 akademiske medarbejdere valgte SKAT at uddanne 15 nye medarbejdere i grundlæggende coaching. Blandt dem var HR Konsulent i Skatteministeriet, Mads Jensen, der senere fik fem medarbejder han personligt skulle coache igennem kompetenceafklaringen:

"Jeg sad med en dobbeltrolle i forløbet i den forstand, at jeg både var med til at planlægge, hvordan vi skulle gribe opgaven an, og også var med til at coache medarbejderne senere. Vi har haft gode erfaringer med Michael Frost fra tidligere forløb, og det var en fornøjelse at have ham på. Han kører hele tiden et godt miks i undervisningen med præsentation af teori og redskaber, afprøvning og evaluering. Det gør, at man hurtigt får teknikkerne ind under huden. Samtidig havde Michael Frost og en række medarbejdere i Skat udarbejdet en række hypotetiske, men relevante cases vi kunne øve os på. De viste sig senere at være meget relevante i forhold til de personer, jeg kom til at coache.

Der har været mange positive oplevelser i de efterfølgende coachingforløb. Medarbejdere, der indledningsvist var skeptiske, tog hurtigt formen til sig, og fik også til deres egen overraskelse meget ud af processen. Jeg har set, hvad man kan kalde mentale hegnspæle blive fjernet så let som ingenting. Samtidig har det været befriende at være facilitator for forandring frem for kommandør. Med coaching forbliver bolden på medarbejderens banehalvdel, og det er op til dem at spille den. De tager ansvar og ser muligheder.

Indtil videre tyder interne undersøgelser på, at der er kommet en øget mobilitet i den gruppe, der har været gennem forløbet. Af de 5 medarbejdere jeg coachede er hele 3 i nye jobs i Skat. Det er meget tilfredsstillende, og den åbenhed og villighed til forandring tror jeg ikke, vi havde opnået, hvis vi havde grebet det an på mere traditionel vis," afslutter

Mads Jensen, HR-konsulent,
Skatteministeriet.


  Michael Frost CoachingFjeldhammervej 92610 Rødovre Tlf 4025 4736